DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku

Składniki na 5 porcji:

– 700 g zielonego groszku (teraz już mrożonego)

– 1 duża cebula pokrojona w kostkę

– 1 limonka lub sok z cytryny

– 1 puszka mleka kokosowego

– bazylia lub kolendra (świeże)

– imbir świeżo starty, papryczka chilli, lubczyk,  sól

– woda (do pożądanej konsystencji)

 

Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę podsmaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Do garnka dodaj groszek, zalej go wodą. Przełóż zawartość patelni, wrzuć starty imbir, lubczyk,  papryczkę chilli. Chwilę gotuj. Wlej mleko kokosowe oraz sok z limonki/cytryny. Gotową zupę zblenduj ze świeżymi ziołami. Dopraw do smaku solą.

 

Energia w przeliczeniu na 1 porcję:  283,6 kcal

B: 11,5 g

T: 15 g

W: 34,02 g

Bł: 9,08 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: