DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Krem z pietruchy

Krem z pietruchy

Składniki ( na ok. 4 porcje ):
– 1kg pietruszki, obranej i pokrojonej w grubą kostkę
– 1 korzeń selera, obrany i pokrojony w grubą kostkę
– 5 ząbków czosnku ( zmiażdżonego nożem )
– pęczek świeżego tymianku
– 2 szklanki domowego bulionu warzywnego lub wody
– szczypta chilli, sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie :
Pietruszkę, seler, czosnek i tymianek wrzuć do naczynia żaroodpornego, piecz w temp. 180 stopni przez ok 40 minut ( lub do miękkości warzyw ). Po upieczeniu, wszystkie warzywa ( oprócz tymianku ), zblenduj. Dodaj domowy bulion / wodę ( do pożądanej gęstości ). Dopraw chilli, solą i pieprzem.

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: