DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Krem pomidorowy z soczewicą

Krem pomidorowy z soczewicą

Składniki na 3-4 porcje:

  • 1,3 kg pomidorów
  • 100 g czerwonej soczewicy
  • 1,5 cebuli
  • 2-3 ząbki czosnku
  • bazylia, sól himalajska, pieprz

 

Przygotowanie:

1. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na patelni posmarowanej olejem rzepakowym. Dodaj drobno pokrojony czosnek.
2. Pomidory wyszoruj,  pokrój w kostkę i przełóż do garnka. Duś, aż puszczą wodę.
3. Do pomidorów dodaj soczewicę, gotuj, aż będzie miękka.
4. Zblenduj zupę.
5. Dopraw bazylią, solą himalajską oraz pieprzem.

Wartość energetyczna 1 porcji: 163 kcal
B: 10 g
T: 1,6 g
W: 24,6 g
Bł: 6,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: