DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Koktajl z melonem, pomarańczą i selerem naciowym

Koktajl z melonem, pomarańczą i selerem naciowym

Składniki na 5 porcji:

  • 400 g melona
  • 2 gruszki
  • 1 szklanka wody (250 ml)
  • 1 pomarańcza
  • 3 łodygi selera naciowego
  • 6 łyżek płatków orkiszowych
  • 4 łyżki soku z cytryny
  • 4 łyżeczki siemienia lnianego

Przygotowanie:

1. Owoce umyj. Melona obierz, usuń pestki i włóż do kielicha blendera.
2. Gruszkę pokrój na mniejsze fragmenty i dodaj do melona. Pomarańczę wyfiletuj i wrzuć do owoców.
3. Wszystkie składniki zblenduj.
2. Uzupełnij wodą do uzyskania pożądanej konsystencji.

Wartość odżywcza 1 porcji: 136 kcal

B:  3,5 g
T:  2,4 g 
W:  22,2 g
Bł: 5,2 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: