DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Kokosowy baton a’la Princessa

Kokosowy baton a’la Princessa

Składniki na 10 porcji:

  • 300 ml gęstego jogurtu naturalnego
  • 100 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki mąki kokosowej
  • 6 wafli ryżowych
  • 4-5 łyżek miodu
  • starta wanilia lub ekstrakt waniliowy

 

 

Przygotowanie:

1. Wafle ryżowe rozdrobnij.
2. Połącz wafle z mąką, wiórkami kokosowymi, miodem, jogurtem i startą wanilią.
3. Uformuj baton. Posyp go kokosem i wstaw do lodówki na 2 godziny.
4. Gdy baton zastygnie podziel go na porcje.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 155 kcal
B: 2,7 g
T: 7,7 g
W: 16.2 g
Bł: 3,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: