DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Kokosowo -czekoladowa radość

Kokosowo -czekoladowa radość

Składniki na 10 porcji:

  • 110 g płatków jaglanych
  • 200 g daktyli/rodzynek/żurawiny (sparzonych wrzątkiem, namoczonych w wodzie)
  • 100 g ciemnego kakao
  • 150 g wiórków kokosowych

Przygotowanie:

Daktyle zblenduj z płatkami jaglanymi i wiórkami kokosowymi. Dolej wody z moczenia suszonych owoców do uzyskania pożądanej konsystencji. Wsyp kakao. Dokładnie wymieszaj. Przełóż do pojemnika szklanego lub plastikowego. Wyrównaj powierzchnię. Schłódź w lodówce około 2 godzin. Pokrój na batony.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 baton: 244,6 kcal

B: 4,35g

T: 12,7 g

W: 29,44 g

Bł: 4,24 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: