DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Kokosowe trufle z białej fasoli z nutą pomarańczy

Kokosowe trufle z białej fasoli z nutą pomarańczy

Składniki:

  • 200 g suszonych daktyli
  • 150 g wiórków kokosowych
  • 1 puszka białej fasoli
  • skórka pomarańczowa

Przygotowanie:


1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 minut, żeby zmiękły.
2. Daktyle zblenuj na gładki mus, dodaj odsączoną i przepłukaną fasolę. Zblenduj.
3. Dodaj wiórki i skókę pomarańczową i blenduj razem.
4.Masę przełóż do miseczki i schłodź w lodówce, żeby dało się z niej lepić kulki.
5. Lep trufle i obtocz je w wiórkach.
6. Schłodź w lodówce.

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (około 10 ): 187 kcal

B: 3,1 g

T: 9,6 g

W: 18,5 g

Bł: 6,5 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *