DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Jaglanka ze śliwkami, malinami, orzechami włoskimi i cynamonem

Jaglanka ze śliwkami, malinami, orzechami włoskimi i cynamonem

Składniki:

  • 40 g kaszy jaglanej
  • 200 ml mleka roślinnego
  • 15 g orzechów włoskich 
  • 60 g malin
  • 2 śliwki obrane ze skóry
  • 1 łyżeczka cynamonu

 

Sposób przygotowania: 

  1. Kaszę ugotuj do miękkości na mleku.
  2. rozgnieć widelcem maliny na papkę.
  3. Jaglankę przelej do miseczki, posyp orzechami i cynamonem.
  4. Ułóż na wierzchu pokrojone śliwki i polej wszystko uzyskanym sosem z malin. 

 

Wartość energetyczna jednej porcji (tutaj jedna porcja): 350 kcal

B: 9,1 g
T: 11,9 g
W: 45,5 g
Bł.: 12 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: