DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Indyk z cytrusową nutą

Indyk z cytrusową nutą

Składniki na 4 porcje:

  • 600 g piersi z indyka
  • skórka otarta z cytryny
  • sok z 1/2 cytryny
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę
  • kmin rzymski

Przygotowanie:

1. Indyka oczyść, natrzyj skórką z limonki/cytryny, kminem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
2. Polej sokiem z cytryny i sosem sojowym i zostaw na noc.
3. Następnego dnia upiecz w 180 stopniach około 40 minut (na dno piekarnika możesz położyć naczynie żaroodporne wypełnione wodą -mięso będzie bardziej soczyste).
4. Po wyjęciu z piekarnika nie krój od razu, pozwól mu odpocząć 5 minut.
5. Zjedz z ulubioną kaszą i surówką.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 140 kcal

B: 29,8 g

T: 1,25 g

W: 2,4 g

Bł: 0,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: