DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Hummus z burakiem

Hummus z burakiem

Składniki na 7 porcji:

  • 400 g ugotowanej ciecierzycy (dla ułatwienia, możesz użyć takiej ze słoika :))
  • 1 cebula
  • 1 upieczony burak
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżeczek tahini (50 g)
  • sól himalajska, pieprz

Przygotowanie:

1. Ciecierzycę zblenduj z dodatkiem wody z cieciorki. Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż z czosnkiem na patelni posmarowanej olejem rzepakowym.
2. Dodaj do zblendowanej ciecierzycy pozostałe składniki i ponownie zblenduj.
3. Przypraw wykorzystując sól, pieprz i ulubione zioła.

 

Wartość energetyczna 1 porcji: 126 kcal
B: 5,6 g
T: 4,4 g
W: 11,2 g
Bł: 4,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: