DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Gofry serniczkowe

Gofry serniczkowe

Składniki:

  • 300 g półtłustego twarogu
  • 2 jaja
  • 300 g mąki orkiszowej
  • 50 g mąki ziemniacznej
  • 50 g ksylitolu
  • 1 banan
  • 1,5 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • ekstrakt waniliowy

Przygotowanie:

1. Wszystkie składniki umieścić w kielichu blendera i zmiksować.
2. Gofrownicę nagrzać, nakładać masę łyżką lub nalewką. Smażyć, aż będą miały złoty kolor.
3. Podawać z ulubionymi dodatkami

Wartość odżywcza 1 gofra: 158 kcal
B: 8,6 g
T: 3,7 g
W: 21,9 g
Bł: 1,4 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: