DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Dynia z patelni

Dynia z patelni

 

Pyszny i szybki dodatek do dań mięsnych i rybnych. Próbujcie !

Składniki :
– 700 g startej dyni
– 500g pomidorków koktajlowych
– 1 cebula, pokrojona w kostkę
– 2 papryki, pokrojone w kostę
– sól, pieprz, chilli (do smaku)
– sok z cytryny/limonki, olej lniany (na surowo)
Przygotowanie :
Na rozgrzanej patelni zeszklij cebulkę, dodaj paprykę, podsmaż. Gdy papryka zmięknie, dodaj startą dynię. Całość duś kilka minut. Dopraw solą, dodaj pomidorki koktajlowe (w całości). Duś pod przykryciem 5-10 minut. Gotową potrawę dopraw chilli, sokiem z cytryny i olejem lnianym, do smaku.

Wartość energetyczna jednej porcji (ok. 150g) : 105 kcal
B : 14,1g
T : 8,4 g
W : 59,4 g
Bł : 22 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: