DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Dumne naleśniki z soczewicą i buraczkami

Dumne naleśniki z soczewicą i buraczkami

Składniki (na 4 porcje):
– 150g soczewicy zielonej
– 100g twarogu koziego
– 4 ząbki czosnku
– 400g buraków
– nasiona kolendry
– pęczek świeżej bazylii

Przygotowanie :
Soczewicę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zblenduj z twarogiem kozim i 2 ząbkami czosnku. Dopraw do smaku pieprzem. Farsz gotowy !
Buraki umyj, upiecz w piekarniku ( ok. 50 minut w temperaturze 200 stopni ). Z buraków zdejmij skórę, pokrój je w drobną kostkę lub zetrzyj na tarce. W garnku podsmaż czosnek z posiekaną bazylią, dodaj buraki, kolendrę i duś do pożądanej miękkości.

Składniki na ciasto :
– 250 g mąki
– 4 jaja
– 250g mleka
– 250g wody
– szczypta soli
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj. Naleśniki smaż na suchej patelni.

Ciasto nadziewaj farszem z soczewicy, podawaj z buraczkami. Pamiętaj, że jeśli posiadasz robota kuchennego (typu thermomix) możesz skrócić czas przygotowania potrawy przygotowując w nim buraki.

Szacowana wartość energetyczna 1 porcji : 570 kcal

B : 27g
W: 97g
T: 7g
Bł: 18g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: