DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Detox szpinakowy

Detox szpinakowy

Składniki na 2 porcje:

  • 2 garści szpinaku (możesz też użyć jarmuż lub natkę pietruszki)
  • 2 jabłka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 awokado
  • 1 łyżka migdałów
  • sok z limonki
  • zielona herbata

Przygotowanie:

1. Zaparz zieloną herbatę i ostudź.
2. Jabłka i seler naciowy dokładnie wyszoruj, migdały sparz wrzątkiem, awokado oddziel od pestki. Szpinak umyj i osusz.
3. Jabłko pokrój na mniejsze części, tak samo seler naciowy.
4. Wszystkie składniki przełóż do kielicha blendera i zblenduj. Dodaj zieloną herbatę do uzyskania pożądanej konsystencji, dodaj do smaku sok z limonki.

Wartość energetyczna 1 porcji: 232 kcal
B: 3,85 g
T: 13,6 g
W: 19,3 g
Bł: 7,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: