DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Danie jednogarnkowe: Szybkie kaszotto z indykiem i warzywami

Danie jednogarnkowe: Szybkie kaszotto z indykiem i warzywami

Składniki na 4 porcje:

  • 200 g kaszy jęczmiennej (możesz użyć jakiejkolwiek 🙂 )
  • 600 g filetu z indyka
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 cukinia
  • 1,5 papryki
  • 1 cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 500 g pieczarek
  • 4 łyżki oleju lnianego

Przygotowanie:

1. Kaszę gotujemy. Warzywa myjemy.
2. Cebulę kroimy w piórka, pieczarki w plasterki, cukinię w półplasterki zaś paprykę w kostkę.
3. Indyka oczyszczamy i kroimy w kostkę. Nacieramy czosnkiem, sokiem z cytryny i odstawiamy na pół godziny, po czym smażymy go beztłuszczowo oprószając solą.
4. Cebulę smażymy na patelni posmarowanej olejem rzepakowym, dodajemy pieczarki. Lekko solimy solą himalajską. Dusimy, aż zmiękną i przekładamy do garnka.
5. Kolejno dusimy paprykę i cukinię. Lekko solimy solą himalajską.
6. Warzywa łączymy z ugotowaną kaszą oraz usmażonym indykiem. Całość doprawiamy pokrojoną natką pietruszki.
7. Każdą porcję polewamy 1 łyżką oleju lnianego.

Wartość energetyczna 1 porcji: 431 kcal
B: 35 g
T: 12,7 g
W: 41,8 g
Bł: 7,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: