DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Czekoladowy baton z migdałami

Czekoladowy baton z migdałami

Składniki: 

  • 220 g płatków orkiszowych
  • 200 g daktyli suszonych
  • 60 g migdałów
  • 60 g suszonych bananów
  • 60 g ciemnego kakao

Przygotowanie:

1. Daktyle zalej wrzątkiem. Odczekaj 20 minut, po czym zblenduj je z płatkami orkiszowymi.
2. Aby uzyskać pożądaną konsystencję w trakcie blendowania sukcesywnie dolewaj wodę z moczenia daktyli.
3. Powstałą masę wymieszaj z kakao, pokruszonymi bananami oraz migdałami.
4. Przełóż do pojemnika i schłodź około 2 godzin w lodówce.
5. Pokrój na porcje.

 

Wartość energetyczna jednej porcji ( tutaj 10): 224 kcal
B: 5,8 g
T: 5,3 g
W: 35,2 g
Bł: 5,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: