DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Czekoladowe trufle z kaszy gryczanej z pomarańczą

Czekoladowe trufle z kaszy gryczanej z pomarańczą

Składniki:

  • 220 g daktyli
  • 50 g ciemnego kakao
  • 150 g kaszy gryczanej białej
  • 100 g orzechów włoskich
  • skórka otarta z 1 pomarańczy

Przygotowanie:

1. Daktyle zalej wrzątkiem i odstaw na 15 min.
2. W tym czasie ugotuj kaszę. Ostudź.
3. Zbleduj daktyle, dodaj kaszę i kontynuuj blendowanie. Połącz z kakao i skórką pomarańczową.
4. Dodaj do masy pokrojone orzechy włoskie.
5. Za pomocą łyżeczki nabieraj masę i formuj dłońmi kulki.
6. Trufle obtaczaj w ciemnym kakao lub posiekanych orzeszkach.

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (około 4- 5 sztuk): 208 kcal

B: 5,1 g

T: 7,2 g

W: 26,1 g

Bł: 5,7 g

print
Jeden komentarz - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: