DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Czekoladowe kulki z cieciorki

Czekoladowe kulki z cieciorki
Składniki na 5 porcji:
– 1 puszka ciecierzycy (400 g) lub ugotowana ciecierzyca (wcześniej moczona)
– 1 banan
– 2 łyżki kakao
– 2 garście orzechów laskowych (sparzonych)
– 50 g wiórków kokosowych
– 1 łyżka miodu
Przygotowanie:
Orzechy kroimy bardzo drobno lub rozdrabniamy za pomocą blendera. Blednujemy cieciorkę z bananem, dodajemy kakao, wiórki, orzechy (jeśli siekaliśmy nożem), miód. Z powstałej czekoladowej masy formujemy kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych.

Wartość energetyczna 1 porcji: 305 kcal
B: 8,6g
T: 17,5g
W: 29,5g
Bł: 8,95g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: