DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Curry z dynią i soczewicą

Curry z dynią i soczewicą

Składniki na 3 porcje:

  • 500 g dyni
  • 2 cukinia
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebula
  • 200 g czerwonej soczewicy
  • 1 puszka mleka kokosowego 
  • 1 puszka pomidorów w puszce 
  • 5 cm kawałek imbiru
  • 3 ząbki czosnku
  • papryczka chilli
  • 1 łyżka pasty curry, 1 łyżka kurkumy, 2 łyżeczki erytrytolu, 

Przygotowanie:

1. Na patelnię posmarowaną olejem rzepakowym wrzuć pokrojoną w kostkę cebulkę, pastę curry, straty imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smaż chwilę.
2. Zawartość patelni dodaj do garnka. Wrzuć do niego również suchą soczewicę, kurkumę, erytrytol i wymieszaj.
3. Wrzuć pokrojoną w kostkę wyszorowaną dynię, pokrojoną w grubą kostkę cukinię i papryki.
4. Zalej mlekiem kokosowym i pomidorami z puszki. Dopraw.
5. Gotuj około 15 minut.

 

Wartość energetyczna 1 porcji:  298,8 kcal
B: 13,9 g
T: 10 g
W: 32,6 g
Bł: 9,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: