DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Ciasto kokosowo-jabłkowe

Ciasto kokosowo-jabłkowe

Składniki na blaszkę 26 cm (12 porcji):
– 8 jaj
– 75 g mąki kokosowej
– 6 łyżek ksylitolu
-2,5 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego
– 70 ml oleju rzepakowego
– 2 jabłka
– cynamon 

Przygotowanie:
Jajka miksuj z ksylitolem około 10 minut przez cały czas dolewając stopniowo olej. Następnie dodaj przesianą mąkę z proszkiem. Przelej do blachy wyłożonej papierem. Jabłka obierz, pokrój w plastry i ułóż na ciacho. Całość posyp cynamonem. Piecz około 35 minut w 180 stopniach.

Wartość energetyczna 1 porcji: 169 kcal

B: 5,8 g

T: 2,9 g

W: 9,5 g

Bł: 0,7 g

 

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: