DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Chłodnik z arbuza i pomidora

Chłodnik z arbuza i pomidora

Składniki:

  • 10000 g arbuza
  • 240 g pomidora
  • 140 g papryki
  • 80 g ogórka
  • 30 g limonki 
  • 5 g mięty 

Przepis: 

Najlepszy będzie pomidor malinowy 1 duży
1. Arbuza kroimy w kostkę i odpestkowujemy.
2. Pomidora parzymy we wrzątku i obieramy ze skórki.
3. Arbuza, pomidora i sok z limonki blendujemy na gładki krem.
4. Doprawiamy solą i pieprzem.
5. Chłodzimy w lodówce przez ok. godzinę. Paprykę i ogórka kroimy w drobną kostkę, dodajemy do nich odrobinę oliwy i mieszamy.
6. Do misek nalewamy chłodniku arbuzowego, dodajemy pokrojone w kostkę warzywa.
7. Dekorujemy listkami mięty.

najlepiej podawać z serem feta i pestkami dyni.

Wartość energetyczna jednej porcji (1 z 3): 157,9 kcal

B:  3,6 g
T:  0,8 g
W: 32,9 g
Bł: 3,4 g 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: