DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Brownie z nutą pomarańczy (bezglutenowe)

Brownie z nutą pomarańczy (bezglutenowe)

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady o zawartości kakao >75 %
  • 1 pomarańcza
  • 80 g ksylitolu
  • 4 jaja
  • 130 g mąki ryżowej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie:

1. Pomarańczę wyszoruj i zalej wrzątkiem.
2. Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej.
3. Do miski z czekoladą stopniowo dodaj rozbełtane jajka, ksylitol oraz pomarańczę i dokładnie zblenduj.
4. Piecz w 180 stopniach około 45 minut (do suchego patyczka)

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (około 10 ): 217 kcal

B: 5,3 g

T: 9,2 g

W: 27,8 g

Bł: 1 g

 

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *