DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Brownie z cukinii z bakaliami

Brownie z cukinii z bakaliami

Składniki na 16 porcji:

  • 180 g mąki owsianej
  • 400 g cukinii
  • 2 jaja 
  • 60 g oleju rzepakowego
  • 100 g ksylitolu
  • 30 g żurawiny
  • 50 g orzechów włoskich
  • 2 paski gorzkiej czekolady
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki cynamonu i goździków

Przygotowanie:

1. Cukinię dokładnie umyj i zetrzyj na tarce na najmniejszych oczkach.
2. Połącz mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj żółtka, olej, ksylitol, kakao, przyprawy i dokładnie wymieszaj.
3. Białka ubij na sztywną pianę.
4. Do masy dodaj posiekane orzechy, żurawinę oraz pokrojoną gorzką czekoladę.
5. Delikatnie połącz z białkami.
6. Przelej do silikonowej foremki i piecz w 180 stopniach około 50 minut.

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję: 152 kcal
B:
3,6 g
T:
7,9 g
W:
14,8 g
Bł:
2,0 g

print

2 komentarze - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: