DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Błyskawiczne muffinki ryżowo-owsiane z czereśniami

Błyskawiczne muffinki ryżowo-owsiane z czereśniami

Składniki na 12 sztuk:

  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki owsianej
  • 2 jaja 
  • 100 g jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia lub sody
  • 40 g ksylitolu
  • 50 g wody mineralnej 
  • 250 g czereśni

Przygotowanie:

1. Połącz mąki, proszek do pieczenia, ksylitol.
2. Z białek ubij pianę.
3. Do mąk dodaj jogurt, wodę mineralną, żółtka. Połącz, dodaj pianę.
4. Gdy masa będzie gotowa, delikatnie połącz z czereśniami.
5. Piecz w 180 stopniach około 20-30 minut.

Wartość energetyczna 1 muffinki: 104 kcal
B: 3 g
T: 3,9 g
W: 14,3 g
Bł: 0,9 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: