DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Bezglutenowe trufle orzechowo – czekoladowe

Bezglutenowe trufle orzechowo – czekoladowe

Składniki na 5 porcji:

Przygotowanie:

1. Daktyle zalej wrzątkiem, odczekaj 15 min, odsącz z wody.
2. Płatki jaglane zblenduj z daktylami, kakao oraz orzeszkami.
3. Podczas blendowania dolewaj wody z moczenia daktyli (uważaj, by nie wlać na raz zbyt dużo!)
4. Masę schłodź 30 min w lodówce po czym z formuj z niej za pomocą łyżeczki niewielkie kulki.
5. Obtaczaj je w kakao lub posiekanych orzeszkach.
6. Przed podaniem schłodź.

Wartość odżywcza w przeliczeniu na 1 porcję: 180,7 kcal

B: 5,1 g

T: 5,7 g

W: 23,6 g

Bł: 3,6 g

print

4 komentarze - Dodaj komentarz
  • Dodaj komentarz

    Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

    %d bloggers like this: