DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Bezglutenowe FIT Rafaello

Bezglutenowe FIT Rafaello

Składniki na spód:

  • 200 g wiórków kokosowych
  • 60 g mąki migdałowej
  • 50 g ksylitolu
  • 120 g masła klarowanego

masa:

  • 1 l napoju ryżowego
  • 120 g ksylitolu
  • 2 żółtka
  • 130 g skrobi ziemniaczanej
  • ekstrakt waniliowy
  • 100 g wiórków kokosowych

Przygotowanie:

1. Spód: wiórki połącz z mąką, masłem i ksylitolem. Powstałą masą wyłóż kwadratową formę. Piecz w 180 stopniach około 8 minut (do uzyskania złotego koloru).
2. Przygotuj budyń: żółtka, mąkę, ksylitol, ekstrakt waniliowy i 1 szklankę mleka roślinnego dokładnie połącz. Resztę – 750 ml napoju ryżowego wlej do garnka i zagotuj. Do gotującej się masy wlej masę waniliową. Doprowadź do wrzenia. Dodaj wiórki i dokładnie wymieszaj.
3. Na przestudzony spód wylej masę kokosową. Udekoruj wiórkami.

Wartość energetyczna 1 porcji (tutaj 20): 226 kcal
B: 1,5 g
T: 16,3 g
W: 16,4 g
Bł: 4,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: