DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Baton „Śliwka w czekoladzie”

Baton „Śliwka w czekoladzie”

Składniki:

  • 150 g płatków owsianych
  • 200 g suszonych śliwek
  • 50 g gorzkiej czekolady > 70 % kakako
  • 2 łyżki kakao
  • 1 łyżka miodu
  • 3 łyżki nasion chia

Przygotowanie:

1. Płatki zalej wrzątkiem, po chwili połącz z miodem i kakao, dodaj chia, nakryj spodeczkiem i odstaw, aż wchłoną wodę.
2. Do masy owsianej dodaj pokrojone suszone śliwki i gorzką czekoladą.
3. Przełóż masę do pojemnika, wyrównaj wierzch i schowaj do lodówki.
4. Po 2 godzinach pokrój na batony.

Wartość energetyczna 1 batona (tutaj około 10): 183 kcal
B: 3,8 g
T: 5,1 g
W: 27,4 g
Bł: 4,6 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: