DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Baton dyniowy z rodzynkami i słonecznikiem

Baton dyniowy z rodzynkami i słonecznikiem

Składniki:

  • 220 g płatków owsianych
  • 250 g startej na drobnych oczkach i odciśniętej dyni (możesz użyć marchewki)
  • 100 g miodu
  • 100 g rodzynek
  • 100 g pestek słonecznika
  • 60 g masła klarowanego/oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka cynamony

Przygotowanie:

1. Płatki owsiane oraz słonecznik partiami upraż na suchej patelni.
2. 1 łyżkę masła rozpuść na patelni, dodaj puree dyniowe i miód, chwilę smaż, aż odparuje wodę.
3. Do masy na patelni dodaj wcześniej uprażone płatki owsiane i słonecznik. Wymieszaj z cynamonem, masłem i wyłącz ognień.
4. Do pojemnika przełóż masę, wyrównaj powierzchnię i ostudź.
5. Podziel na porcje.

 

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj około 15): 178 kcal
B: 3,8 g
T: 8,0 g
W: 21,1 g
Bł: 2,5 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: