DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Baton czekoladowy z masą kokosową (bezglutenowy, bezmleczny)

Baton czekoladowy z masą kokosową (bezglutenowy, bezmleczny)

Składniki na spód:

  • 50 g daktyli, namoczonych i odsączonych
  • 35 g wiórków kokosowych
  • 2 łyżki kakao
  • 30 g płatków jaglanych

Wszystkie składniki zblenduj. W razie potrzeby dodaj trochę wody z moczenia daktyli. Powstałą masą wyłóż pojemnik lub niewielką blaszkę. Schłodź.

Masa kokosowa:

  • 80 g kaszy jaglanej
  • 200 ml mleka kokosowego
  • 3 łyżki ksylitolu

Kaszę dokładnie wypłucz i ugotuj na mleku kokosowym. Posłodź ksylitolem. Dokładnie zblenduj. Ostudzoną masę rozsmaruj na czekoladowym spodzie. Posyp kokosem. Zjedz po schłodzeniu w lodówce.

Wartość energetyczna w przeliczeniu na 1 porcję (tutaj  porcji): 209 kcal

B: 3,6 g

T: 7,1 g

W: 29,2 g

Bł: 4 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: