DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.plan

Zielony krem z brokuła, pora i cukinii

Zielony krem z brokuła, pora i cukinii

Składniki na 2 porcje: 

  • 1 brokuł
  • 1 niewielka cukinia (300 g)
  • 1 por (140 g)
  • 1 cebula 
  • 2 łyżki pestek dyni
  • 2 ząbki czosnku
  • rozmaryn
  • kmin rzymski, sól himalajska

Przygotowanie:

1. Brokuł ugotuj w niewielkiej ilości wody.
2. Cebulę podsmaż smarując patelnię olejem rzepakowym, dodaj czosnek, cukinię pokrojoną w kostkę i pod koniec pokrojonego w piórka pora.
3. Warzywa przełóż do garnka i zblenduj dolewając wody z gotowania brokuła i świeżego rozmarynu.
4. Dopraw kuminem, solą i pieprzem.

Wartość energetyczna 1 porcji: 206,5 kcal

B: 14,4 g

T: 6,3 g

W: 17,6 g

Bł: 11,3 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: