DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Wytrawna tarta z kurczakiem, cukinią i fasolką szparagową

Wytrawna tarta z kurczakiem, cukinią i fasolką szparagową

Składniki na farsz:

  • 450 g cukinii
  • 400 g fasoli szparagowej
  • 300 g mięsa z ud kurczaka bez skóry
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 1 jajko
  • 1 cała cebula 
  • 1 ząbek czosnku 
  • 60 g sera mozzarella
  • sól do kurczaka
  • papryka mielona słodka do kurczaka
  • 1 łyżka oliwy z oliwek do podsmażenia kurczaka, cebuli i czosnku

Składniki na ciasto:

  • 60 g masła klarowanego
  • 2 całe jajka
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g jogurtu naturalnego
  • szczypta soli 
  • 150 g mąki owsianej 

Sposób przygotowania:

1. 2 jaja, masło, mąkę, proszek, 40 g jogurt i sól połącz i wyrób ciasto. Wyłóż na blachę i piecz około 10 minut.
2. Kroimy cukinię, kurczaka i fasolkę. Warzywa gotujemy, żeby trochę zmiękły. Kurczaka w przyprawionego kurczaka solą i papryką smażymy na oliwie z oliwek, potem dodajemy cebulę i czosnek. Wszystko dusimy na małym ogniu.Przyprawiamy solą i pieprzem. Przestudzamy.
3. mieszamy jogurt, z fasolką, cukinią, serem, kurczakiem i jajkiem.
4. Zalewamy przygotowane ciasto i pieczemy w 200 stopniach około 30 minut.

Wartość energetyczna jednej porcji (tutaj 16): 148,7 kcal

B: 8,4 g
T: 8,4g
W: 9,3 g
Bł: 2 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: