DIETETYK PRUSZKÓW, CATERING 537 845 776; 505 112 737
OK.PLAN

Budyń jaglany z musem śliwkowym

Budyń jaglany z musem śliwkowym

Składniki na 2 porcje:

– 100 g kaszy jaglanej

– 300 ml mleka 2 % ( możesz też użyć mleka roślinnego )

– 1 łyżka nasion chia

– 1 duży banan

Składniki na mus:

– ½ awokado

– 6 śliwek

– sok z cytryny

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną dokładnie przepłucz. Ugotuj na mleku i pod koniec gotowania dosyp nasiona chia. Drobno pokrój banana, lub rozgnieć go widelcem i połącz z kaszą. Jeśli lubisz jednolitą konsystencję, całość możesz zbelndować. Budyń podawaj z musem śliwkowym.

Mus:

Śliwki umyj. Awokado rozkrój na pół, wyjmij miąższ za pomocą łyżeczki i wrzuć do blendera dodając śliwki.  Całość zblenduj skrapiając sokiem z cytryny. Jeśli mus okaże się kwaśny, dodaj ksylitol.

Wartość energetyczna 1 porcji: 239 kcal

B: 6,9 g

T: 6 g

W: 41,6 g

Bł: 4 g

print

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

%d bloggers like this: